İmplant
implant tedavisi

İmplant Tedavisi

İmplant tedavisi, diş eksikliklerini gidermek, kaybolan fonksiyonları ve diş estetiğini tekrar kazandırmak için çene kemiğine yerleştirilen, titanyumdan yapılan diş köküdür. Tam damak protezleri, köprü ve kaplamalara göre çok daha sağlıklı ve fonksiyoneldir.

Bir veya birden fazla olan diş eksikliği olması durumunda da kolay bir şekilde uygulanır.

Tüm Hastalar İçin Uygun Mudur?

Çene ve yüz gelişimini tamamlamış ve yeterli kemik yoğunluğu bulunan tüm hastalar için implant tedavisi uygundur. Yeterli kemik yoğunluğu veya kalınlığı olmadığı durumlarda cerrahi yöntemler kullanılarak kemik yoğunluğunun arttırılması sağlanabilmektedir. Mevcut bir sistemik hastalığı bulunan hastaların tedavileri muhakkak hekimiyle görüşülerek değerlendirilmelidir.

Tedavi Ne Kadar Sürer?

Genellikle aynı seans içinde implantların uygulanması yapılmaktadır. Tedavi öncesi işlemler, implantların çene kemiğine yerleştirilmesi, iyileşme süreci ve protez aşaması ile birlikte tedavinin tamamlanması birkaç ay sürmektedir.

İmplant Fiyatı Ne Kadar?

Tedavi öncesi işlemler, kullanılan implant çeşidi ve sayısı gibi nedenlerden dolayı tedavi fiyatları değişmektedir. Her hasta için süreç ve uygulanan tedavi farklıdır. Bu yüzden bir ücret belirlemek için hastanın detaylı muayene edilmesi gerekir. İmplant tedavisi uzmanı hekimlerimiz, muayene sonrasında fiyat ve tedavi süreci ile ilgili detaylı bilgi vermektedir. Kliniğimizde muayene olduktan sonra size en uygun olan tedavi hekimlerimizle birlikte planlanabilmektedir.

Bilgi ve sorularınız için : 0 530 1 624 624

implant-tedavisi-uygulama-aşamaları

İmplant Tedavisi Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Aşama İşlem
1 Tedavisi Öncesi Muayene
2 İmplant Öncesi Tedaviler ve Tedavinin Planlanması
3 İmplantların Yerleştirilmesi
4 İyileşme Süreci
5 Protez Uygulaması

Aşama 1: Tedavisi Öncesi Muayene

Öncelikle uzman hekim tarafından, hastanın muayenesi gerçekleştirilmekte ve gerekli incelemeler yapılmaktadır. Yapılan muayene sonucunda, tedavinin gerekli olup olmadığına ve hastanın sağlık durumunun tedaviye uygun olup olmadığına karar verilmektedir.

1
2

Aşama 2: İmplant Öncesi Tedaviler ve Tedavinin Planlanması

Muayene sonucunda implant tedavisi uygulanmasına karar verildiğinde, hasta için uygun bir tedavi planı yapılmaktadır. Bu süreçte uygulama öncesi bazı tedaviler gerçekleştirilmektedir.

  • Hastanın ağız içi hijyeni sağlanmaktadır.
  • Diş eti ve kemik doku ile ilgili gerekli tedaviler gerçekleştirmektedir.
  • Kemik yoğunluğu veya kalınlığı yetersiz olan hastalarda, cerrahi yöntemler kullanılarak kemik yoğunluğunun arttırılması sağlanmaktadır.

Aşama 3: İmplantların Yerleştirilmesi

Öönce alınan ölçüye göre çene kemiğinde delikler açılmaktadır. Ardından en yeni impant teknikleri kullanılarak açılan deliklere vidalar yerleştirilmektedir. Son olarak koruyucu kapaklar takılarak işlem tamamlanmaktadır. İşlem süresi, hastanın durumuna ve implant sayısına göre değişiklik göstermektedir.

3
4

Aşama 4: İyileşme Süreci

İmplant vidaları çene kemiğine yerleştirildikten sonra iyileşme süreci başlar, bu süreç birkaç ay sürmektedir. İşlem gerçekleştirildikten 7-10 gün sonra dikişler alınır. Bu süreçte hasta normal yaşamına devam eder.

Aşama 5: Protez Uygulaması

Hasta iyileşme süreci tamamlandığında implant üzerideki koruyucu kapaklar çıkarılarak, iyileşme kapağı takılmaktadır. Süreç tamamlandıktan sonra protez yapım aşamasına geçilmektedir. Tedavi sürecinde yapılan planlama doğrultusunda zirkonyum, metal destekli porselen ve total protezler yapılarak tedavi tamamlanır.

5